Menu

Att skapa rum utomhus

Att knyta samman inredningen ute och inne är riktigt fint. Det ger en känsla av sammanhang; en röd tråd som inger förtroende och förmedlar trygghet.

Förläng inomhuskänslan

Att förlänga hemmets olika inomhusytor ger dig också möjlighet att utöka användningsområdet. Koppla ihop inomhusmiljön med utomhusmiljön genom att använda samma stil i material, färger och mönster. Låt inredningen flyta ihop och bilda en röd tråd.

Om du har en balkong eller altan blir detta förstås enklare än om du inte har det. En balkong eller altan är förenad med en dörr som leder ut, oftast från vardags- eller sovrummet. Hjälp därför blicken ut, bortom dörren och det som finns innanför den. Med färger och material som harmonierar med insidan är det fullt möjligt.

Att skapa ett extra rum, oavsett det är på en liten balkong, en stor altan eller i en trädgård, handlar om att våga använda samma saker som du använder inomhus: soffor, fåtöljer, bord, gardiner, mattor, kuddar – så länge det är anpassat till utomhusklimatet som råder i Sverige går det att inreda som inne, fast utomhus.

Konkreta tips

Att använda sig av textilier och växter som avgränsare och vindskydd är ett enkelt, snyggt och smart tips. Det kan räcka med ett parasoll eller en segelduk. Varför inte sätta upp en enkel träspaljé och några fina tygstycken? Spara inte på krutet när det gäller textilier, härliga kuddar, plädar och sköna mattor ger en varm och ombonad känsla och ger intrycket av att man befinner sig inomhus.

Glöm inte heller av belysning! Precis som inne behövs det mycket belysning, i olika former, utomhus. Hur mysigt är det inte att krypa upp i soffan med en gosig pläd och titta på stjärnorna på en fint upplyst balkong?

Det finns mängder med utomhusarmaturer som ger en känsla av inomhusbelysning. Samla också på dig ett gäng ljuslyktor, gruppera dem lite snyggt i ett hörn och sätt därtill ett par lyxiga doftljus på avlastningsbordet, så är du i land.