Menu

Annorlunda inredningsdetaljer

Har du hört talas om begreppet “konst uppåt väggarna”? Det är vad detta inlägg handlar om; men inte enbart konst som hängs på väggen, utan inredningsdetaljer som på något sätt sticker ut och verkligen syns. Udda och annorlunda detaljer.

Enarmade banditer har många snygga detaljer och fungerar som ett bra inredningselement tillsammans med exempelvis biljardbord, uppstoppade djur, flipperspel och självlysande flamingos. Det krävs visserligen en hel del yta för att ha plats med ett flipperspel eller en enarmad bandit, men det går och det finns de som har det.

Uppstoppade djur

2012 var trenden med att inreda med djur, växter, kvistar och annat från naturen som starkast. Gränsen mellan inomhus och utomhus skulle suddas ut med hjälp av uppstoppade djur, horn och vackra löv. Dock finns det en hel del stränga bestämmelse kring handel av uppstoppade djur. Om du funderar på att köpa ett är det väldigt viktigt att du kontrollerar att konservatorn har verksamhetstillstånd. Konservatorn själv måste dessutom kunna bevisa att hen har kommit åt djuret på laglig väg.

Liva upp ett tråkigt hörn

Att ha ett flipperspel (Pinball), eller en så kallad enarmad bandit hemma, kräver som sagt lite yta. Men det går ju också att utnyttja ett hörn i vardagsrummet som annars kanske inte används till något särskilt. Så istället för en läsfåtölj eller en grön växt – ställ in ett coolt designat spel, eller varför inte en självlysande flamingo, som drar blickarna till sig och livar upp ett annars helt vanligt, tråkigt hörn.

 

Varför inte pimpa festdekorationen eller din vanliga inredning med lite tropisk känsla? En fjäderprydd flamingo upplyst med hjälp av LED-lampor kan liva upp vilket rum som helst. Det går också bra att ställa den på balkongen eller i uterummet bland växter och blommor. Och varför inte låta ett gäng Clip-on-papegojor ackompanjera flamingon för att förstärka känslan av tropikerna. Det finns till och med uppblåsbara palmträd för den som verkligen vill gå all in!