Att tänka på när du väljer webbhotell

Det finns många att tänka på när man ska välja webbhotell, varav en av de sista är priset. Först när man gått igenom allt annat ska man egentligen börja se närmare på hur mycket det kostar – om det ens finns mer än ett alternativ kvar. Det första du ska kolla är i stället vad som händer med ditt domännamn? Många (alla?) webbhotell erbjuder sig att sköta registreringen åt dig, för en mycket överkomlig summa. Försäkra dig då om att domännamnet registreras i ditt namn, och inte webbhotellets. Utgå aldrig från att du inte kommer att byta webbhotell. Att inte kunna enkelt kunna behålla sitt domännamn är smärtsamt, och ibland ett stort hinder för att byta. Så kolla noga upp hur lätt det är att byta webbhotell, och då inte enbart vad domännamnet beträffar.

När det kommer till sådana saker som bandbredd och lagringsutrymme, tänk efter före. Hur mycket tror du att du kommer att behöva? Att ta det säkra före det osäkra och köpa betydligt mer än man tror kommer att krävas har vissa fördelar. Skulle det visa sig att dina beräkningar var lite väl i underkant, så har du ditt på det torra. Å andra sidan, skulle den extra bandbredden och det extra lagringsutrymmet inte behövas så betalar du extra för ingenting. Då är det bättre om det är lätt att uppgradera. Skulle det visa sig att du behöver mer än du betalar för, kommer det att kosta en massa extra och vara besvärligt att få mer? Eller sköter webbhotellet det hela snabbt och smärtfritt?

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *